pirmdiena, 2011. gada 28. novembris

Dzimšanas dienu nedēļa 3-6 gadīgo grupā (14.-17. novembris)

Tonedēļ mēs svinējām četras Dzimšanas dienas, tādēļ nedēļu nosaucām tieši tā!
Pirmdien (14.novembrī) Viktorija, Dace un Vēsma brauca uz Viļņu ciemoties un mācīties Viļņas Montesori bērnudārzā www.montessoricentras.lt. Mūsu lietuviešu kolēģēm ir liela pieredze un zināšanas, jo viņas ir skolojušās Amerikā pie savas tautietes, pašas Marijas Montesori skolnieces. Viļņā Montesori bērnudārzs ir jau 19 gadus! Varējām vērot darbībā skolotājas, kuras strādā Montesori grupā jau 18 gadus.
Mums bija ļoti interesanti piedalīties lietuviešu kolēģu mini seminārā par darbu uz līnijas, kā arī pavērot darbu grupās. Vienā no grupām tieši pirmdien kādam zēnam bija dzimšanas diena! Varējām salīdzināt kā dzimšanas dienu svin tur, jo ir vienoti pamatprincipi kā to dara Montesori bērnudārzos visā pasaulē.





Nākamajā dienā (15.novembrī) Dzimšanas diena bija mūsu skolotajai Vēsmai. Arī viņa, tāpat kā parasti to dara bērni, gāja apkārt gada aplim tik reizes, cik gadus ir nodzīvojusi. Viņai nācās iet diezgan ilgi :) un mēs ar bērniem skaitījām līdzi un klausījāmies Vēsmas dzīves stāstā.









Trešdien (16.novembrī) svinējām mūsu grupas jaunpienācējas Ulrikas 4. Dzimšanas dienu! Visi cienājāmies ar ļoti garšīgu banānu-kanēļa maizi un saldētām zemenēm. Paldies Ulrikas mammai Elīnai un pašai Ulrikai, kura esot čakli piedalījusies šīs maizes tapšanā.

Ceturtdiena (17. novembris) tika veltīta Latvijas Dzimšanas dienai, par to, kā mēs tai gatavojamies, lasiet te.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru