trešdiena, 2011. gada 2. novembris

Pēdējo nedēļu darbi virtuvē

Tā kā mēs tikām bagātīgi apdāvināti ar āboliem, oktobrī bērni daudz spieda ābolu sulu, reizēm tika pievienota ķirbja sula. Par nožēlu, no lielas bļodas nomizotu un sagrieztu ābolu sanāk vien pāris glāzes. Berni mācījās dalīties, lai veselīgā dzēriena pietiktu visiem.






Pagājušajā piektdienā tika izcepts burkānu kēkss!

Vajadzīgi:
5 burkāni
250 gr cukurs
3 ēd.k. eļļa
2 olas
4 ēd.k. krējums
1/2 tēj.k. soda
200 gr rozīnes vai rieksti
350-450 gr milti
vaniļas cukurs

Burkānus nomizo, nomizo, ļoti kārtīgi nomizo...




Pēc tam to sarīvē:



Tikmēr puikas sasmalcina riekstus (kas ir ļoti jautra nodarbe!):
Sarīvētiem burkāniem pievieno eļļu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, samaisa. Krējumā iejauc sviestu, rozīnes (riekstus), miltus. Pievieno burkānu masu. Jāsanāk pabiezai, ķēpīgai mīklai, kuru ieliek silikona formā un cep apmēram 45-50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu, mīklai nav jāpielīp.
Mūsu kēkss sanāca garšīgs,  tika apēsts ātri, ka pat nepaspējām nofotogrāfēt un gatavā izstrādājuma bilžu nav :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru