svētdiena, 2011. gada 11. septembris

Sports un kūkas arī jaunākajā grupā!

Jaunākā grupa, gluži tāpat kā lielie, ir sākuši kārtīgi strādāt. Beigusies ir nebeidzamā pārkārtošanās, un jaunākajai grupiņai nu ir gan sava guļamistaba, gan jauni materiāli, gan iespēja regulāri doties uz zāli, lai nodarbotos ar visādām sportiskām aktivitātēm.
Pamazām kopīgi ar bērniem rakstam un zīmējam grupiņas noteikumus - pagaidām esam vienojušies par to, ka "kauties nedrīkst" (bet mīļoties, draudzēties un drusku dauzīties drīkst), un "skriet var zālē un ārā". Arī mūsu grupiņā nu uz grīdas ir līnija, pa kuru mācāmies staigāt, līdz ar ko arī apzināties savu ķermeni, negrūstīties, kontrolēt  kustības un mācīties robežas. Esam atklājuši arī jaunu rituālu - atpūtu klusumā pie iedegtas svecītes, kad bērni pēc pirmā rīta darba cēliena šķiet jau nedaudz noguruši.
Turpinot runāt par darbarīkiem, esam pievērsušies virtuvei - tur, izrādās, ir ļoti daudz dažādu interesantu lietu, ko var pētīt un izmēģināt. Paldies visiem, kas čakli pildījuši pirmo mājasdarbu! Bērniem ļoti patīk aplītī rādīt citiem, ko viņi kopā ar vecākiem ir paveikuši. Daži mājasdarbi bija pat ēdami!!! :)

Šī nedēļa tik tiešām pagāja našķošanās gaisotnē, jo bija gan jāsvin mācību gada sākums un jācienā lielās grupas pirāti ar pašceptajiem cepumiem, gan jāsveic visi tēti ar tētu dienas mafiniem! Lai jums priecīga tētu diena - un arī visas citas dienas!

Šonedēļ turpināsim apspriest grupas noteikumus, iepazīsimies ar jaunajiem materiāliem, runāsim par to, kā katrs no mums nonāk līdz bērnudārzam un ko redz pa ceļam, pētīsim dažādus transportus, zīmēsim ceļus, riepu rakstus un rallija trases, dziedāsim, sportosim un dejosim!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru