otrdiena, 2011. gada 27. septembris

Runājot par ražu...

esam aizvadījuši divas pēdējās nedēļas, kuras varētu nosaukt par rudens ziedu un sēņu nedēļām. Pirmajā nedēļā vairāk pētījām ziedus, salīdzinājām asteres, hrizantēmas un dālijas - tās ir tik līdzīgas, ka grūti atšķirt! Labi, ka ir arī gladiolas un saulespuķes - tās gan var uzreiz pazīt!
Ne tikai pētījām īstas puķes, bet arī zīmējām un aplicējām paši savas. Tās uz atvadām dāvinājām Elīzai. Tagad tās līdz ar Elīzu jau ir tālajā Itālijā!



Pagājušajā nedēļā pievērsāmies sēnēm. Skolotāja Dace brīvdienās bija sasēņojusi vairākas sēnes: piepes, mušmires, gailenes, sviesta bekas un citas sēnītes. Arī Melana bija atnesusi mušmiri. To mēs turējām ieslēgtu burkā, jo tā ir ļoti, ļoti indīga - tagad visi bērni to labi zina :)!
Sēnes tika arī gleznotas un veidotas no māla. Piektdien cepām gaileņu pīrādziņus no kārtainās mīklas. Šoreiz "slinkos", jo mīklu nopirkām  gatavu. Bet sēnes gan bērni cepuši paši, šeit vadību uzņēmās Dins(sēņu cepšana tika apvienota ar sviesta ēšanu :))

Pauls ar Tomu čakli grieza sīpolus, neiztika arī bez asarām, bet puikas varonīgi tika galā ar šo pienākumu.

Meitenes veltnēja un dalīja mīklu.

Tad visi lika pīrādziņos pildījumu un gaidīja, kad tie izcepsies. Lūk, tie ir!
No pāri palikušajām sēnēm Vika ar Jasmīni pagatavoja mērci pie pusdienām.
 Visiem ļoti garšoja sēnes!

Mācījāmies dzejoli par rudeni:
"Zaķītis pa mežu lec rudenī, rudenī,
garās ausis kustina rudenī, rudenī.
Lācītis iet dipu, dap rudenī, rudenī,
sūkā medus ķepiņu rudenī, rudenī.
Vāverīte aši lec rudenī, rudenī,
savāc riekstus, čiekurus rudenī, rudenī.
Vilciņš mežā bēdājas rudenī, rudenī,
visi zaķi paslēpjas rudenī, rudenī."

Šajā nedēļā mums bija arī citi interesanti notikumi. Pirmdien pie mums atnāca lielais puika Andis, kurš mācīja spēlēt futbolu. Pēc tam katru dienu puikas skolotājai jautāja - "Vai šodien būs futbols?" 


Otrdien svinējām Lorensa trešo dzimšanas dienu. Šoreiz papildinājām svinību tradīciju ar mammas stāstu par Lorensa pirmajiem trim dzīves gadiem. Lorensa mamma Diāna bija ļoti pacentusies, aprakstot Lorensa piedzimšanas dienu un īpašos notikumus viņa dzīvē. Ļoti ceram, ka tā kļūs par pastāvīgu tradīciju, tāpēc lūdzam topošo jubilāru vecākus pirms bērna dzimšanas dienas uzrakstīt  īsu aprakstu par sava bērna gaitām līdz šai dzimšanas dienai. Te ir "uzvedinošie" jautājumi.
Jaunums ir arī mūsu bērnu Dzimšanas dienu kalendārs ar gadu krellēm. Tagad katram bērnam ir savas krelles ar tik pērlītēm, cik viņam gadu. Savā dzimšanas dienā jubilārs uzvērs nākamo perlīti. Pie krellēm ir bērnu fotogrāfijas ar dzimšanas dienas datumiem, tās ir saliktas hronoloģiski no 1. janvāra līdz 31. decembrim.


Un vēl viens liels notikums - 22. septembrī mūsu skolotajai Kristīnei piedzima meitiņa. Sveicam viņu un Melanu ar māsiņu!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru