Sastāvdaļas 4 personām :
sviests - 100g
cukurs 175g
ola - 1 (mēs nelikām)
kviešu milti - 130g
āboli - 6-8
Pagatavošana:
- Saputo sviestu ar cukuru, pievieno miltus un olu. Labi samaisa. Jāsanāk viegli drupošai smilšainai mīklai. Kā man skaidroja mani bērni, ja liekas pa šķidri, jāpieliek vēl milti, ja pa sausu - ola vai sviests.
- Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs.
- Ietauko cepamo formu (mēs ieklājām cepamo papīru).
- Cepamas formas apakšā liek ābolu šķēlītes.
- Sadrupina mīklu uz ābolu šķēlītēm.
- Ābolu kūku cepj cepeškrāsns apakšējā nodalījumā 200C 20-25 minūtes.
- Ļoti labi garšo ar putukrējumu vai vaniļas mērci.
Un loti gaidām receptes ar āboliem un bumbieriem, jo Robīša opis mums ar tiem apgādā ļoti cītīgi, PALDIES!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru