piektdiena, 2011. gada 19. augusts

Ābolu gardums, ko cepām pagājušajā piektdienā

 Oriģinālās receptes nosaukums ir  "Tīnas ābolkūka" - šo recepti maniem bērniem atnesa meitas draudzene un vakarā pēc darba mājās bērni mani sagaidīja ar kūku. Visu izdarījuši paši, ieskaitot ābolu lasīšanu omes dārzā! Tātad, tā ir vienkārša, pa spēkam pat 7  un 10 gadīgam bērnam, un arī mazuļiem ar nelielu pieaugušā iesaistīšanos :)

Sastāvdaļas 4 personām :
sviests - 100g
cukurs 175g
ola - 1 (mēs nelikām)
kviešu milti - 130g
āboli - 6-8

Pagatavošana:
  1. Saputo sviestu ar cukuru, pievieno miltus un olu. Labi samaisa. Jāsanāk viegli drupošai smilšainai mīklai. Kā man skaidroja mani bērni, ja liekas pa šķidri, jāpieliek vēl milti, ja pa sausu - ola vai sviests.
  2. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs.
  3. Ietauko cepamo formu (mēs ieklājām cepamo papīru).
  4. Cepamas formas apakšā liek ābolu šķēlītes.
  5. Sadrupina mīklu uz ābolu šķēlītēm.
  6. Ābolu kūku cepj cepeškrāsns apakšējā nodalījumā 200C 20-25 minūtes.
  7. Ļoti labi garšo ar putukrējumu vai vaniļas mērci.
Lai labi garšo!
Un loti gaidām receptes ar āboliem un bumbieriem, jo Robīša opis mums ar tiem apgādā ļoti cītīgi, PALDIES!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru