otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Dinozauru uzbrukums!

Diplodoks, tiranozaurs, stegozaurs, abelizaurs... Ticiet vai nē, šie grūti izrunājamie dinozauru vārdi pēdējās divas nedēļas pie mums skan ļoti bieži. Bērni aktīvi nodevušies dinozauru pētniecībai. Ir labi iepazīti dinozauru skeleti, mācāmies atšķirt dinozaurus gaļēdājus no veģetāriešiem, kā arī mēģinām noskaidrot, kuros kontinentos konkrētie dinozauri ir dzīvojuši.
Izrādās, bērniem mājās ir daudz grāmatu par dinozauriem, viņi labprāt tās rādīja citiem bērniem.

Dinozauri daudz tiek arī zīmēti, veidoti no māla.
Otrdien devāmies uz Botānisko dārzu, lai noskaidrotu, kādi augi auguši dinozauru laikā. Vislielāko iespaidu uz bērniem atstāta "Palmu māja" un tajā augošās palmas, papardes, gluži kā pirms daudziem miljoniem gadu. Atradām arī Banānu koku ar visiem banāniem, tie gan vēl ir zaļi. Apskatījāmies ziedošo kaktusu izstādi un tikām pie diviem kaktusiem, kuri tagad augs pie mums.

Šodien vecākie bērni "Dabas muzejā"  uz nodarbību   par dinozauriem. Paleontoloģe Ligita bija pārsteigta par mūsu puiku zināšanām par dinozauriem :) Bērni tika pamatīgi nodarbināti, viņiem bija gan jāmeklē dažādi dinozauri ekspozīcijā, gan jālīmē, jāliek puzles un citādi jādarbojas. Pēc pusotras stundas gudrāki un saguruši ar autobusu braucām uz bērnudārzu.

 Te būs materiāls par dinozauriem no montessoirprintshop.com - tas ir izmantojam kartiņu veidošanai.

Pašlaik bērni cītīgi gatavojas Ģimenes dienai! Jau ir tapuši dzimtas koki. Bērni ir ļoti lepni par savām ģimenēm un izrāda pārējiem savu radinieku bildes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru