pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Reportāža no "Pagrabiem"

17. martā visi kopā 9:00 izgājām no bērnudārza. Brauciens ar trolejbusu bija satraucošs, daudziem tas bija pirmais brauciens ar šo transporta līdzekli, turklāt trolejbuss bija ļoti piepildīts. Šajā brīdī gribu pateikties visām mammām, kuras devās mums līdzi un pieskatīja, lai visi iekāpj īstajā trolejbusa un izkāpj no tā īstajā brīdī. izkāpjot no trolejbusa A.Briāna ielā, bērni sajuta šokolādes smaržu un tapa nākamās ekskursijas plāns - uz šokolādes fabriku.
Nonākuši "Pagrabos" bērni un visi pārējie metās visu izpētīt. Jaunākiem bērniem visvairāk patika bumbiņu ripināšanas trases. Tās bija vairākas, bumbiņas varēja ripināt pa vienai un vairākas uzreiz. Aizraujoši bija vizuālie efekti ar spoguļiem, kur varēja redzēt kādam cauri un iekāpt spoguļu kastē, radot pārējiem iespaidu, ka gaisā karājas tava galva. Tad visi devāmies planetārijā, dažiem palika bail no tumsas, bet vēlāk bailes tika pārvarētas.
Skatījāmies, kādas zvaigznes un zvaigznājus var redzēt Latvijā un kādus - Dienvidu puslodē.
Pēc planetārija apmeklējuma devāmies īstajā pagrabā, izgājām cauri tumšam labirintam un nonācām īstajā "Brīnumzemē". Te bērni varēja aptaustīt visu ko, kas bija paslēpts aiz sienas, apskatīties milzu lielpilsētu, kas ietilpa nelielā kastē, "jāt" ar zirdziņu, šūpoties, radīt lietus skaņas un darīt vēl citas aizraujošas lietas.
Lielu sajūsmu izraisīja viesuļvētras un uguns viesuļa demonstrējums, ka arī sprāgstoši ziepju burbuļi.
Atbraukuši uz bērnudārzu mūsu ekskursanti bija saguruši un iespaidu pilni.

Nākamgad arī dosimies uz "Tehnoannas pagrabiem"! Paldies entuziastiem, kuri radīja šo lielisku vietu, kurā daudz ko uzzināt bērniem un pieaugušiem!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru