pirmdiena, 2011. gada 7. februāris

Esam KOSMOSĀ !





Pagājušajā nedēļā sākām ar Lielo tumsu un aukstumu un Lielo sprādzienu, līdz piektdienai tikām līdz mūsu planētas dzimšanai. Piektdien bērni mutes atpletuši klausījās par dzīvības izcelšanos uz Zemes. Un tomēr jautājums par to, kā un no kā radās cilvēks palika neatbildēts. Daži ir apņēmības pilni kļūt par zinātniekiem un izpētīt šo jautājumu.

Šonedēļ vecākā grupa turpinās savus ceļojumus kosmosā. Iepazīsimies ar Saules sistēmu, tās planētām un citiem "iemītniekiem". Bērni izgatavos savas planētas, komētas utt.
Mazie tikmēr bauda ziemas priekus, mācās pantiņus par ziemu, zaķīšiem un kāpostu skābēšanu.

Piektdien jaunākie bērni ar skolotājām izcepa garšīgus keksiņus, vecākie sasmērēja visiem sviestmaizes. Bija lielā cienāšanās. Vecākajā grupā joprojām ir cieņā apelsīnu sulas spiešana un riekstu lobīšana. Lai iznīcinātu vīrusus, būs jāievieš arī ķiploku izspiešana :)

Ārā bērni cītīgi kaļ ledu, lai atbrīvotu mūsu laukumu, slidinās no kalniņiem, ļoti cenšas izvairīties no iekrišanas peļķēs.
Šodien mūsu zālē parādījās kondicionieris, tagad zālē vienmēr būs silts gaiss. Puikās meistaru darbošanās izraisīja sajūsmu, viņi cītīgi izpētīja aparatūru pirms tā tika ienesta iekšā un pielikta pie sienas.

Kad tiks salabots mūsu fotoaparāts, varēsim jums arī parādīt šo to no mūsu ikdienas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru