trešdiena, 2011. gada 23. februāris

Dzimšanas diena !

Daudzi vecāki jautā mums, kā mēs pirmsskolā svinam bērnu dzimšanas dienas un kas īpašajā dienā ir jānes uz bērnudārzu. Lai viestu skaidrību šajos jautājumos, publicēju nelielu reportāžu no Oskara Dzimšanas dienas.

No rīta katram bērnam ienākot grupiņā skolotāja pastāsta, ka šodien ir dzimšanas diena Oskaram, un viņš ļoti priecātos saņemt apsveikumu no šī bērna. Brīvā darba laikā bērni uzzimē jubilāram apsveikumus, skolotājas palīdz tos parakstīt. Kad brīvais darbs ir beidzies, visi bērni sanāk aplī. Apļa vidū tiek izlikts "Gada aplis" ar visām 365 gada dienām.


Kad "gads"  ir izlikts, jubilārs sameklē gada krellēs savu dzimšanas dienu (pērlīti, kura atbilst tam datumam). Tā ir tā lielā diena, kad šajā pasaulē ienācis Oskars. Oskaram šodien paliek 3 gadi, tas nozīmē, ka pēc tās dienas, kad viņš piedzima, Zeme ir apgājusi apkārt Saulītei trīs reizes. Apļa vidū tiek iedegta svece -Saulīte un Oskars - Zeme, apiet apkārt gada aplim trīs reizes. Bērni skatās fotogrāfijas, kurās ir redzams Oskars kā zīdainītis, gadu vecs un divus gadus vecs.



Oskars mācās parādīt, cik viņam gadu.


Oskars  apsēžas "jubilāra krēslā", klāt ir kūka ar svecītēm. Bērni nodzied Oskaram dziesmiņu un kad vēlēšanās ir izdomāta, Oskars nopūš visas svecītes.


 Bērni ar skolotājām meta jubilāru gaisā. Un pēc tam sekoja apsveikumi un bučas no draugiem un, protams, kopīga kūkas ēšana.

Mēs ļoti cenšamies, lai katram bērnam viņa Dzimšanas diena būtu ĪPAŠA !
Rīt būs Selīnas Dzimšanas diena !

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru