sestdiena, 2011. gada 8. oktobris

Paprika, kolrābji un burkāni

Jaunākā grupa drosmīgi dodas pretim rudens bagātībām - augļiem, dārzeņiem, krāsainām lapām un sēnēm.Ideja par dārzeņu kompozīciju pārtapa dārzeņu pētīšanā, smaržošanā un garšošanā - sākām ar burkāniem (kas jānomizo, jāsagriež, jāpabaro gan cūciņas, gan draugi, un pašiem darbiņš jānovāc - ko nav nemaz tik viegli izdarīt). Pētījām, kas iekšā Emīlijas paprikai un dūšīgi grauzām kolrābi! Nākamnedēļ mūs gaida ķiploku krelles, kukurūza un ziedkāposti, kas izskatās pēc citplanētiešu kuģiem. Un, protams, ķirbju kūka piektdienā!
Gatavojoties ziemai, taisījām konservus - līmējām burciņās sēnes, gurķus un tomātus. Tagad tas ir viens no iecienītākajiem darbiņiem - bērni gan pa vienam, gan visi kopā spēlē konservēšanu, iepazīstot mūsu filca rāceņus, puravus, kāpostus un citus brīnumus, ko var salikt stikla burkā un skrūvēt ciet vāku, un izveidot dažādas dārzeņu kompozīcijas, lai varētu viens otru "cienāt".
Robītis mums atnesa lielisku kokosriekstu māju, kur iekšā dzīvoja zivis, tārpiņi un citi dzīvnieciņi - tā nu mūsu grupā bija pašiem savs akvārijs (vēlāk būs bilde!), un bērni aizrāvās ar akvārija iemītnieku veidošanu no plastalīna. Šonedēļ iepazināmies arī ar jauno mūzikas skolotāju Elīnu, kas bērniem ļoti patika. Tāpat daļa drosminieku devās kopā ar vecāko grupu spēlēt futbolu, un nu mūsu grupā būs sava futbola komanda, ar īpaši apņēmīgo vārtsardzi Gabrielu.
Paldies čaklajiem mājasdarbu pildītājiem, bērniem aplī patīk stāstīt par saviem mājasdarbiem. Un mums ir pilnīgi skaidrs, ka iecienītākais transporta līdzeklis ir tramvajs!
Tā kā rudens ir ne tikai dārzeņu, krāsu un prieku laiks, bet arī vīrusu laiks - aicinām katru dienu vismaz kādu svaigu dārzeni nograuzt, daudz dzīvoties ārā, cītīgi mazgāt rokas un daudz kustēties, lēkāt un smieties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru