otrdiena, 2011. gada 16. augusts

Ūdens ir mums apkārt

Vecākajā grupā gandrīz visiem bērniem spilgtākie vasaras iespaidi saistās ar ūdeņiem: dīķi laukos, jūru, siltām peļķēm pagalmā. Tāpēc mēs nolēmām šomēnes pastiprināti pētīt un izzināt visu, kas ir saistīts ar ūdeni un tajā mītošajām radībām. Noslēgumā mēs svinīgi atklāsim paši savu akvāriju!!! (bērni par to vēl nezin, mēs gatavojam pārsteigumu)


Lai labāk iepazītu ūdeni, var veikt dažādus eksperimentus, šobrīd aktuāli ir pārliet ūdeni dažādos traukos, vērot, kas ūdenī peld un kas grimst. Vēl mēs veiksim tādus eksperimentus: kādas vielas šķīst ūdenī, iekrāsosim ūdeni ar tušu, saldūdens un sāls ūdens.
Vēl bērnus ļoti interesē ūdenī dzīvojošās radības. "Okeāna dzīvnieki"  ir viens no iecienītākiem materiāliem visu gadu, tajā var iepazīties ar medūzu, jūras gurķi, jūras pūķi, tīģerhaizivi un citiem "zvēriem". Šomēnes nolēmām sīkāk iepazīties ar Latvijas ūdeņos mītošajām zivīm, šim nolūkam tapa kartiņas ar Latvijas zivīm , varat tās izdrukāt un lietot mājās. Top "zivju" atmiņas spēle un citi "zivju" materiāli.

Pauls pārvedis mums daudz skaistu gliemežvāku no Francijas piekrastes! Tad nu esam tos apbrīnojuši un tagad izmantojam "fosīliju" izgatavošanā: veidojam nospiedumus mālā.

Pilnā sparā notiek arī ūdens prieku baudīšana ārā lietus laikā, kas pēdējās dienās biezi mūs pārsteidz. Tāpēc atgādinu par ūdensnecaurlaidīgām virsdrēbēm! Šajā nedēļas nogalē, ģērbjot savus bērnus rudenim, gadījos lielveikalā ar nosaukumu "RigaPlaza", tajā esošajā veikalā "Prizma"  bija plašs ūdensnecauraidīgu virsdrēbju piedāvājums par pieņemamu cenu, siltināta jaka ar kombinezonu ~ 27Ls, bija arī tikai bikses vai jakas. Šī nav reklāma, tikai dalos informācijā.

Lai jums vienmēr sausas kājas un labs prāts!
Viktorija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru