sestdiena, 2011. gada 26. februāris

Slidkalniņš, pankūkas un ūdenskrāsas

Ziņas no jaunākās grupas - šonedēļ mums uzradās slidkalniņš, par ko visi bērni bija lielā sajūsmā! Izrādās, ka pa to var ne tikai šļūkt lejā, bet arī rāpties augšup, slidināties kā bobslejā vairākiem kopā, ripināt bumbas un mašīnas. Amēlija cītīgi izvizināja visus mīkstos zvērus, kamēr Dāvids veica eksperimentus ar  klucīšu slidināšanu un apguva ziemas sporta kerlinga pamatus. Īpaši jautri bija pēcpusdienās, kad mazie dzīvojās kopā ar lielajiem, un visi pēc kārtas līda mājiņā zem kalniņa, slēpās un biedēja tos, kas negribēja slēpties :) Kopā ar lielajiem iepazinām ar kosmosu - Eduards ar Oskaru pat bija planētas Marsa pavadoņi.
Trešdienā mēs svinējām Meteņus, dziedājām, dejojām un cepām pankūkas - bērni maisīja mīklu, ēda paši un cienāja lielos bērnus. Vai jūs zinājāt, ka tieši meteņos ir jāsit kājas pret zemi, lai aizbaidītu kurmjus? Mazuļi parūpējās, lai Bambino namiņam neviens kurmis šogad netuvotos!
Āra aukstums joprojām neļāva mums kārtīgi dzīvoties ārā (lai gan meteņu svinībās braukšanu ar ragavām mēs, kā solīts, tomēr paveicām), tādēļ šonedēļ daudz sportojām iekšā, zālē - mazuļi jau ir labi iemācījušiem rāpties pa zviedru sienu, un šobrīd mīļākā sporta spēle ir vilciena spēlēšana. Bija arī pirmā deju nodarbība jaunākajai grupai, šķiet, ka bērniem patika. 
Radošajās nodarbībās zīmējām ar plastalīnu un atklājām ūdenskrāsas - tapa daudz krāsainu darbiņu. Cepām keksus - bērni grieza ābolus un banānus, un izdevās diezgan garšīgs rezultāts. Nākamajā nedēļā sāksim meklēt un raudzīties pēc pavasara - varbūt kļūs siltāks? Mācīsimies jaunus pavasara gaidīšanas pantiņus, sāksim domāt par sīpolloku audzēšanu, lāsteku kušanu, lāču mošanos un pirmo sniegpulkstenīšu atnākšanu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru