pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

Jauns mācību gads aizsācies "ražen-ražīgi" :)

 

Vispirms par "Pirātu gājienu"  5. septembrī. Mūsu pirāti saposti un ar karti rokā devās apslēptas mantas meklējumos. Pārvarējuši šķēršļus un apjukumu (divi kontrolpunkti bija pazuduši.., pie kā, mūsuprāt, pirkstu pielikuši citi dārgumu meklētaji), nonākuši galapunktā, salikuši puzli

un atraduši Dārgumu lādi! Tajā Gudrā Pūce bija atstājusi bērniem vēstuli un dāvanas.


"Gudrās Pūces vēstule lādes atradējiem"
Šī ir sena lāde. Agrāk tajā glabāja naudu, zeltu un dārglietas. Ļauni cilvēki cīnījās savā starpā, lai dārgumus iegūtu sev. Taču tas nedarīja viņus priecīgus un laimīgus. Tādu dārgumu šai lādē vairs nav.
Es, Gudrā Vecā Pūce, zinu, ka šodien lādi meklē vērīgi un zinātkāri bērni, tādēļ paslēpu lādē to, ko vajag jums. Tās ir saldās krelles, kas dod prieku, garšīgie āboli, kas dod veselību uz nozīmītes-pūces, kas palīdzēs jums skoliņā "Bambino". Tajās ir mans burvju spēks, lai varētu piepildīties šie novēlejumi:
    * Katru dienu nākt uz skoliņu ar prieku! 
    * Katru dienu iemācīties un uzzināt ko jaunu!
    * Iegūt draugus!
    * Piedzīvot brīnišķīgus piedzīvojumus visiem kopā!
Pūce

Ar septembri sākam jaunu tēmu - rudens raža. Mūsu topošo zinātnieku izpētes lokā raža visās tās izpausmēs: augļi, ogas, dārzeņi, sēnes, labība, koku augļi- kastaņi, zīles utt. Un vissvarīgākais, protams, mūsu pašu raža. Pavasarī kopā ar bērniem iesējām un iestādījām 6 vadziņas ar dažādiem dārzeņiem. Vērojām kā tie auga un ziedēja, cītīgi laistījām visu vasaru un, nesakatoties uz Rīgas "lieso"zemi, raža tiešām izdevās. Jau jūlijā apēdām savus zirņus, augustā: gurķus, kāpostus un tomātus, bet šonedēļ pienāca laiks rakt kartupeļus. Visaktīvākā racēja bija mūsu Jasmīne, kuru ļoti interesēja , kur tad tie kartupeļi īsti ir- tos nevarēja redzēt tā kā gurķus un tomātus. Jasmīne arī pati vārīja kartupeļus un cienāja ar tiem visus bērnus. Kā teiktu Mārtiņš Rītiņš: "Kas var būt labāks par šo!"- pašu audzētiem un vārītiem kartupeļiem.






Bet mūsu lielie puiši -Dins un Kristaps- šonedēļ demonstrēja savu tehnisko fantāziju no bluķīšiem un dēļiem darinot savu mašīnu, ar šo nodarbi "aplipinot" arī pārējos :) Mums jau sāk pietrūkt materiālu puišu un meiteņu radošiem eksperimentiem ārā, tāpēc lūdzam, ja kādam mājās vai laukos ir kādi dēļi un citi kokmateriāli, kurus neplānojat izmantot, lūdzu, vediet pie mums!!!! Mēs atradīsim tiem pielietojumu.


Ar septembi ir atsākušās arī visas nodarbības (laiki grupai 3-6):
angļu valoda - otrdien, piektdien 11:00-11:30;
sports -pirmdien, trešdien 16:00-16:30;
mūzika - pirmdien, ceturtdien 10:45-11:30 un
dejas - otrdien, piektdien 15:45-16:45.

Mācību gads ir sācies darbīgi un jauki! Lai arī jums darbošanās prieks!

Viktorija un Dace

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru