ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Čirr, čirr, putniņi ...

Šonedēļ putnu čivināšana kļuva skaļāka un drošāka. Putnu pavasara rosība iedvesmoja mūs "putnu darbiem". Bērni mēģināja atpazīt putnus attēlos, klausījās to balsis (paldies Latvijas Ornitoloģijas Biedrībai par lielisku CD ar Latvijas putnu dziesmām!), tēloja putnus, atdarinot to kustības un skaņas.
Šoreiz sīkāk par radošiem "putnu" darbiem.
Jaunākā grupiņa otrdien izveidoja Putnu dārzu, iedvesmojāmies no http://madebyjoel.blogspot.com/2010/05/wall-hanging-box-aquarium.html . Bērni izdaiļoja kokus, izkrāsoja un izrotāja ar spalvām putnus. Tagad Putnu dārzs ir viena no iecienītākām darbošanās vietām grupiņā.

Šodien tapa putnēni no sāls mīklas (1 daļa sāls, 1 daļa miltu, nedaudz ūdens, jābūt plastilīna konsistencē). Bērni izripināja bumbiņas, nosēdināja savus putniņus uz uz šķīvīšiem. Pēc tam pielika tiem acis-piparus un spalvas.  Manuprāt, tie sanāca ļoti simpātiski :)

Ko darīja vecākā grupiņa ?
Otrdien bērni izgatavoja putnus-marionetes, arī paldies Joelam par ideju :)
Visgrūtākais bija izgriezt apļus no cietā kartona, tad katrs izkrāsoja un izdaiļoja savu putniņu, velāk pielīmēja diegus (vispirms izmēģinājām stiprināt diegus ar uzlīmēm, bet konstatējām, ka šeit vislabāk der skočs).:

Lūk, daži "eksponāti":


Šodien beidzot es atvedu mālu !!! ( "Jelgavas keramikā" iegādājams pa 3Ls 10kg). Un gāja vaļā lielie mīcīšanas prieki. Bērni atklāja, ka ar zobu bakstāmiem var arī iezīmēt rakstus savos darbos.
Ņikitas putni-pāvi
Linarda putniņš
Domenika pterodaktiļu ģimene
Tapa arī vairāki eži, laivas, šašliki u.c. Nolēmām, ka māls mūsu klasē ir uz palikšanu!  Starp citu, Liene ir diplomēta keramiķe :) Cītīgi meklējam vietu, kur varētu savus māla darbus apdedzināt.

Aizraujošu putnu vērošanu un pavasara sagaidīšanu, un lai tajā vietā, kur jūs pavadīsiet brīvdienas, būtu solītie +18°C !
Viktorija

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru